wonen

De beste plekjes om belangrijke spullen in huis te bewaren.

Iedereen heeft zijn eigen stijl en daarin is veel mogelijk. Kleuren en vormen spelen hier een belangrijke rol in. Het aankleden en stijlen van je huis doe je naast de standaard inrichting zoals een bank, bed, kasten, tafels en stoelen natuurlijk ook met leuke decoratie zoals kussen, beeldjes en bijvoorbeeld schilderijen en fotolijstjes.

Vooral het aankleden van je huis met decoratie zet de puntjes op de i. Wanneer alles tip top in orde is en je huis aan al je wensen voldoet zijn de decoraties en alle andere makkelijke verplaatsbare spullen het laatste element waar je je woning mee af maakt. In het aanbrengen van decoratie zit het gevaar van dat het al snel te druk en te rommelig wordt. Daar komt bij kijken dat je natuurlijk al veel spullen hebt die niet onder decoratie vallen maar gewoon broodnodig zijn en daarom altijd in het zicht liggen.

Denk hierbij aan: sleutels, geld, je portemonnee, en andere belangrijke documenten die je niet uit het oog wilt verliezen. Vaak liggen deze spullen verspreid door het huis op plekken waar ze nodig zijn of waar je ze makkelijk kunt vinden. Het nadeel van deze spullen is dat ze er niet fraai uitzien en je huis al snel rommelig maken. Daarnaast hoeven eventuele bezoekers zoals visite ook niet te zien waar je sleutels en je geld liggen.

Dan komt er nog bij kijken dat we onbewust door allerlei reclames en advertenties worden geconfronteerd met de perfect opgeruimde huiskamers. Waarin je nooit dat soort dingen ziet liggen, maar iedereen wel degelijk heeft.

Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan en je sleutels, geld en bijvoorbeeld je portemonnee het beste opbergen? Laten we eens gaan kijken naar de opties.

rommelige slaapkamer woning inspiratie natuurlijk decoratief

De rommel / verzamel lade.

De meest voorkomende manier van je sleutels, geld en andere spullen opbergen is de rommel lade. Iedereen heeft er wel een. De een in de keuken, de ander in de gang in een kastje of in een dressoir. De lade waarin je alles wat je dagelijk nodig hebt gooit maar niet in het zicht wilt hebben liggen.

Dit is natuurlijk een goede oplossing maar vaak ook erg storend omdat je door de rommel niet altijd direct iets kunt vinden. Dit kan op z’n tijd best frustrerend zijn. Een lade is tenslotte ook niet ingericht op alles op z’n plaats te bewaren en schuift door het open en dicht doen van een lade alles al snel door elkaar.

Een sleutelkluis.

Laten we eens gaan kijken hoe we de genoemde items afzonderlijk van elkaar kunnen opbergen en tegelijkertijd ons huis kunnen inrichten met mooi decoratief en in dit geval functioneel materiaal.

De sleutelkluis is een perfecte oplossing voor al je sleutels. Deze heb je namelijk in allerlei soorten. Werkelijk alle kleuren, vormen, maten en stijlen zijn verkrijgbaar als sleutelkluis. Deze kun je dus perfect matchen met je overige inrichting en daardoor als functionele decoratie gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld in de gang vlakbij de voor of achter deur plaatsen. Zo kun je altijd bij het verlaten of thuiskomen je sleutels na gebruik direct op bergen. In zo’n sleutelkluis heb je haakjes en kun je zelf al je sleutels op volgorde hangen en met labels eventueel herkenbaar maken.

mooie houten boekenkast

Een boek kluis.

Deze manier van belangrijke spullen zoals geld en documenten als je passpoort opbergen wordt niet veel gebruikt maar is juist zeer effectief. De meeste mensen willen voor hun geld, sieraden en paspoorten juist een kluis in huis. Dit is een vrij logische gedachte. Echter is een grote kluis meestal niet fraai en staat hij altijd ergens in het zicht waar je hem eigenlijk niet wilt hebben. Zelfs wanneer je deze weet te verbergen zoals bijvoorbeeld in de meterkast dan is hij voor inbrekers super makkelijk te vinden.

Een boek kluis daarentegen valt helemaal niet op. Want wat is een boek kluis eigenlijk? Zoals de naam het als zegt is het een kluisje in de vorm en met het uiterlijk van een boek. Deze kun je in elk formaat en uiterlijk krijgen en dus makkelijk tussen je boekencollectie in de boekenkast zetten zonder dat iemand ziet dat het geen boek is maar een kluis.

Deze boek kluis heb je dus altijd in de buurt en is daarom een perfecte plek om je contante geld dat je niet altijd bij je wilt dragen in op te bergen. Even als je paspoorten en andere belangrijke documenten die je regelmatig nodig hebt. Het mooie van een boek kluis is dat deze niet duur zijn. Klik hier voor meer informatie over verschillende boek kluizen en de functionaliteit om een indruk te krijgen.

Sieraden opbergen.

Natuurlijk zijn er nog meer waardevolle spullen zoals je sieraden. Ook deze zou je in een boek kluis kunnen opbergen. Maar wellicht dat een iets stevigere kluis gewenst is. Heb je niet heel veel sieraden en wil je ze niet perse in een kluis beveiligen, dan zou je decoratieve oplossing als een mooie sieraden kist een alternatief kunnen zijn. Deze kun je dan een mooie plekje in de slaapkamer geven en ziet het er fraai uit.

handbagage woning inpiratie natuurlijk decoratief

Overige spullen.

Je je portemonnee slingert ook altijd maar overal rond. Een portemonnee wilt je natuurlijk snel toegang tot hebben. Bijvoorbeeld wanneer er weer een goed doel voor de deur staat, of wanneer de ijscoman langs rijdt en je je kids snel wilt trakteren op een ijsje. Je portemonnee ergens in opbergen is daarom niet altijd gewenst. Deze zou je dus in de nu inmiddels opgeruimde lade kunnen bewaren. Je kunt hem ook in je jas laten zitten. Dit kan lastig worden wanneer je veel jassen hebt, en dagelijks wisselt.

Je zou in de gang hiervoor een speciaal plankje kunnen plaatsen. Een plekje kunnen inrichten op een dressoir door middel van een schaal waar je hem inlegt of misschien zelfs een mooi oud houten meubel kistje waarin je dit soort spullen opbergt maar toch snel kan pakken indien nodig.

We zijn erg benieuwd naar jouw oplossingen en manieren voor het opbergen van je spullen zonder dat het overal in huis rond ligt. Reageren kan hieronder.

10 april 2018