lampen

Industriële lampen maken uw interieur af!

Robuuste meubelen, lampen die gemaakt zijn om alle omstandigheden te weerstaan, onafgewerkte muren en vloeren. Het zijn allemaal kenmerken die een industriële locatie zijn stoere en ruige karakter geven. Het zijn echter ook allemaal kenmerken die niet misstaan in het interieur van een normale woning. Of u nu in een landhuis of appartement in de stad woont. Onderdelen van een industrieel interieur misstaan in geen enkele woning. U kan een compleet interieur van een industriële stijl voorzien of enkel bepaalde invloeden combineren met een modern interieur. In dit artikel gaan we het in het bijzonder over één bepaald kenmerk van een industrieel interieur hebben. Dit zijn namelijk industriële lampen en waarom deze uw interieur af kunnen maken.

vtwonen.nl

industriele-lampen-woonkamer-interieur-goedkoop-blog-artikel

Wat kenmerkt een industriële lamp?

Een originele en authentieke industriële lamp is een exemplaar dat ook echt op een industrie locatie heeft gehangen. De lamp kan bijvoorbeeld voor verlichting hebben gezorgd in een fabriekshal, opslagloods of scheepswerf. Dit zijn de authentieke industriële lampen. Deze kenmerken zich vaak door hun grote formaat en de haast onverwoestbare materialen waaruit de lampen vervaardigd zijn. Een industriële lamp is geen plastic lampje uit China. Het zijn lampen die gemaakt zijn uit materialen die allerlei harde omstandigheden moeiteloos kunnen weerstaan. Vaak ziet u ook aan de lampen dat deze al heel wat doorstaan hebben in hun leven. Het geeft de lampen karakter. Hoewel we hierboven de authentieke lampen beschrijven zijn er ook industriële lampen die een oud en versleten worden gemaakt. Deze lampen hebben niet echt karakter zoals de authentieke lampen dit hebben.

industriele-hanglamp-fabriekslamp-retrolamp-vintagelamp

De beste lampen voor uw interieur

De beste lamp voor uw interieur moet passen bij alle andere onderdelen van het interieur. De stijl van de lamp moet afgestemd worden op onder andere de meubelen en de afwerking van muren en vloeren. Kies je ervoor om slechts enkele invloeden van een industrieel interieur te combineren met aan andere stijl? Dan is een industriële vloerlamp misschien een goed idee. Staat er in je woning een grote en robuuste eettafel van hout of een metaalsoort? Dan zal een grote hanglamp met industrieel karakter boven deze tafel zeker heel mooi staan. Heeft u een gedeelte van de muur onafgewerkt gelaten om uw interieur meer karakter te geven? Vestig hier dan extra aandacht op door het deel te verlichten met een wandlamp. Industriële lampen zijn allemaal uniek en hierdoor kan je ook eindeloos combineren met een interieur. De juiste lamp kan de finishing Touch zijn waarmee je een interieur afmaakt.

10 november 2016