wonen

Geslaagde feestdagen bij jou thuis

Ben jij zo’n iemand die niet kan wachten tot de feestdagen beginnen? Fantaseer jij van uitbundig gedekte tafels, bedenk je zelf de heerlijkste gerechten en vind jij het een feest om in de keuken te staan? Met een fantastische hobby als koken zul je veel vrienden om je heen verzameld hebben die met jou de liefde voor gezelligheid en samenzijn delen, want wie wil er nou geen keukenprins of -prinses in zijn of haar vriendenkring? Je hobby kost een boel tijd en vergt veel creativiteit, maar je hebt er ook veel spullen voor nodig. Kristallen glazen, prachtig porselein, gepoetst bestek en gesteven servetten heb je allemaal in huis. Maar waar laat je het allemaal? Wij hebben de oplossing voor de echte thuischef die naast koken ook een ware gastheer of gastvrouw is.

 

buffetkast amsterdam ingericht

Alles op de juiste plek

Een fraaie buffetkast of winkelkast misstaat in geen enkel interieur. Als je precies weet waar je het meubel voor wilt gebruiken, kun je er één op maat laten maken bij een professionele meubelmakerij. Creëer bijvoorbeeld onderin de kast ruimte voor de pannen die je niet zo vaak gebruikt, maar wel binnen handbereik wilt hebben. Ook kun je een rek laten maken in je meubel waar je je wijnflessen liggend in kunt bewaren; dit staat niet alleen ontzettend mooi, het werkt ook heel overzichtelijk want in één oogopslag weet je precies wat je hebt. Je verschillende glaswerk en porselein bewaar je natuurlijk in het zicht, achter glazen deuren waar het stofvrij op je wacht tot het weer gebruikt kan worden. Bestek en servetten leg je in laden, net als tafellinnen en kaarsen. In je eigen, op maat gemaakte buffet- of winkelkast is plaats voor alles wat jij wilt, omdat je het meubel zelf hebt samengesteld. Je bepaalt niet alleen de indeling maar ook de afwerking en bijvoorbeeld wat voor meubelknoppen er op je deuren en laden komen.

Boekenkast-op-maat-Dordrecht-ingericht-scaled

Iedereen aan tafel

Een mooie massief houten eettafel voor jezelf en je gasten is ook een musthave als je gekookt hebt en een geslaagde feestdag wilt hebben. Een goede eettafel heeft de juiste zithoogte en biedt genoeg beenruimte, wiebelt niet en is een plezier om de decoreren. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige eettafel als ze er één op maat laten maken. Bij een meubelmakerij kun je ook echt tot op de centimeter nauwkeurig beslissen wat het formaat moet worden, dus ook als je een formaat wenst dat je niet standaard in de winkels tegenkomt. Als je alleen voor speciale gelegenheden een grote tafel nodig hebt, bestel dan een eettafel met losse insteekbladen. Hiermee verleng je het tafelblad zodat je het aantal zitplaatsen aanpast aan het aantal personen. Meubelen die gemaakt zijn van massief hout en geproduceerd zijn door een professionele meubelmakerij gaan je leven lang mee en vergen geen onderhoud. Ze zijn een prachtige toevoeging op je hobby en maken van je keuken en eetkamer een prachtig en praktisch geheel.

8 november 2020