wonen

Creëer een luxe uitstraling door deze 4 tips

Houd jij van een strak, modern en luxe interieur? Dan is dit helemaal het artikel voor jou! De standaard inrichting met meubels van grote woonwarenhuizen heb jij inmiddels wel gezien en een design interieur valt niet helemaal binnen je budget. No problemo! Het is alsnog zeker mogelijk een luxueus interieur te creëren zonder een hele dikke portemonnee. Hier lees je vier tips!

 

moderne grandioze woonkamer met open keuken zonlight natuurlijk gezellig good vibes welvaart droom groots natuurlijk decoratief

Tip 1: Denk groots

Bij luxe interieurs is het vaak zo dat ergens je focus naartoe gaat,  daarom mag bij het creëren van jouw luxe interieur dit ook niet ontbreken!  Wees creatief bij het kiezen van deze eyecatcher, het kan van alles zijn! Je kunt een gehele hoek in de kamer er laten uitspringen of een muur waar een groot schilderij aan hangt. Hoe groter en meer uitgesproken hoe beter. Is creatief zijn niet helemaal je ding? Doe dan inspiratie op via Pinterest en Instagram en laat je adviseren. Een ander idee is het creëren van een illusie. Een grote ronde spiegel laat een ruimte groter lijken. Veel neutrale lichte tinten gebruiken doet ook de ruimte groter lijken. Ook zwevende meubelen zoals een hangend tv-meubel creëert ruimte

moderne woonkamer met half geverfde muur natuurlijk decoratief

Tip 2: Verrassing!

Een modern en luxe interieur wil soms al snel saai ogen, doordat er veel neutrale tinten gebruikt worden. Tegenwoordig kan dat niet meer! Overal zie je kleur! Ga daarom voor bijvoorbeeld één geverfde of half geverfde muur. Zo blijf je up-to-date van de laatste trends én heb je toch een soort verrassingselement in je woning. Iets opvallends, een eyecatcher! Een trend die je ook veel ziet zijn stalen binnendeuren van glas. Doordat je door de deuren heen kunt kijken oogt de ruimte groter, maar kun je de ruimte toch opsplitsen als je dat wil.

moderne kinderkamer met veel schattige accessoires natuurlijk decoratief

Tip 3: Less is more

Wat betreft accessoires en spullen in je luxe interieur, zorg ervoor dat dit niet te veel wordt. Bij een luxe interieur is het juist leuk om voor een minimalistische look te gaan. Niet te veel poespas, een mooie vaas met bloemen of een open kast met boeken erin zijn al erg gaaf.

Afbeelding 2 - natuurlijk decoratief - niet rechtenvrij

Tip 4: Daglicht

Misschien ben jij die mazzelaar met erg grote ramen in de woonkamer waardoor overdag de woonkamer heerlijk licht is! Hier moet je gebruik van maken! Hoe lichter de ruimte des te groter de ruimte lijkt. Wanneer ’s zomers de zon grotendeels van de dag de kamer binnen schijnt, ben je niet altijd even blij. Daar is natuurlijk een oplossing voor die ook nog een  boost geeft aan je luxe interieur. Raambekleding is erg functioneel en kleedt je interieur letterlijk en figuurlijk aan. Shutters hebben een erg luxe uitstraling! Met shutters bepaal je ook nog eens gemakkelijk zelf hoeveel licht de kamer binnenkomt en hoeveel privacy je hebt. Een redelijk vergelijkbare raamdecoratie zijn houten jaloezieën, ook wel houten lamellen genoemd. Ook bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy, doordat je de lamellen zelf kunt kantelen. De raamdecoratie waar je ook een erg chique look mee creëert zijn gordijnen. Kies voor de populaire waveplooi! Een keer iets anders dan een enkele of dubbele plooi. De stijlvolle wave gordijnen geven je woning net dat extra’s wat het nodig heeft.

9 april 2019