wonen

4 tips voor de inrichting van je interieur

Iedereen houdt van een gezellig interieur, en men zoekt dan ook naar de beste manieren om meer sfeer in huis te brengen. Er zijn ontelbare manieren om dat te doen, waaronder het volgen van blogs die je meer interieur inspiratie geven. We geven je daarom alvast wat tips en daarmee al de kans om het beste uit je interieur te halen. Soms zijn er immers slechts kleine aanpassingen nodig om de woning net dat ietsje gezelliger te maken.

moderne woonkamer met abstracte en unieke kleuren woning inspiratie natuurlijk decoratief

1. Ga voor de juiste kleuren

Bij de keuze van meubilair en woonstijl is het belangrijk om ook goed na te denken over welke kleuren je gaat gebruiken. Een bepalende factor hiervoor is de kleur van de muren, waarop de uitstraling van de woning eigenlijk een beetje is gebaseerd. Je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen verschillende kleuren, of het gewoon sober en modern houden door één tint te kiezen. Pas het meubilair aan aan deze kleurkeuze en alles vormt samen een mooi geheel.

leuke kleurrijke en abstracte accessoires voor de woning laat je inspireren natuurlijk decoratief

2. Het belang van bijpassende accessoires

Onmisbaar bij de inrichting van het interieur zijn natuurlijk accessoires en decoratie. Dergelijke elementen maken de ruimte echt af, en moeten natuurlijk overeenstemmen met de rest van het interieur. Of je nu kiest voor een vloerkleed, fotokadertjes aan de muur of een vaas bloemen, dergelijke zaken zijn de kers op de taart in elke inrichtingsstijl.

gezellige warme zithoek op het platteland woning inspiratie natuurlijk decoratief

3. Creëer een zithoek in de kamer voor meer gezelligheid

De woonkamer is ongetwijfeld de belangrijkste ruimte in de woning, en verdient dan ook de nodige aandacht op het vlak vakinrichting. Een goede manier om deze ruimte gezelliger te maken is door er een gezellige zithoek in te creëren, waar je bijvoorbeeld zetels of een Eames schommelstoel in plaatst. Vaak bestaan woningen uit één ruimte die eigenlijk zowel de keuken als de woonkamer omvatten, maar dankzij een zithoekje wordt er toch op één of andere manier een onderscheid gemaakt.

moderne botanische woonkamer natuurlijk rustiek kleurrijk woning inspiratie natuurlijk decoratief

4. Breng de natuur in huis door middel van bloemen

Tenslotte kan je de woning in één keer gezelliger en aangenamer maken door er planten en bloemen in te zetten. Ga voor kleurige bloemen in de lente en de zomer, en kies dan weer eerder donkere soorten in de winter.

Zo wordt de kamer niet enkel leuker om in te vertoeven, maar past de inrichting ook nog eens bij het seizoen. Daarbij zorgen bloemen voor meer zuurstof in de ruimte én verspreiden ze aangename geurtjes, wat zowel de gezondheid als het wooncomfort natuurlijk alleen maar ten goede komt.

29 april 2017