Overig

Interieur design 2.0 met de Occulus Rift

Je staat vast ook wel eens in de bouwmarkt of verfspeciaal winkel een nieuwe kleur voor je muren uit te zoeken. En denk je je dan ook wel eens in, hoe zou deze kleur staan in mijn huiskamer? Dat is voor sommige mensen heel makkelijk, voor andere heel moeilijk. Maar dat kan met de technologie van tegenwoordig een stuk eenvoudiger en zal in de toekomst nog eenvoudiger worden.

Vrouw onder indruk van kamer in virtual en augmented reality woonkamer inspiratie natuurlijk decoratief

Design je huis in vr

Met de nieuwste virtual reality technieken kun je opnames maken van je huiskamer, slaapkamer en zelfs de zolder. Om die later te bewerken. Zo kun je muurkleuren aanpassen, nieuwe meubels plaatsen en kijken hoe alles bij elkaar past. En dat alles in 360 graden, want met een virtual reality bril op kun je rondlopen in je nieuw ontworpen huiskamer. Winkeliers zullen de meubels in vr beschikbaar stellen, zodat jij ze in je eigen huis kunt plaatsen en uittesten. Scheelt een hoop gedoe, want als je meubels moet terugsturen ben je vaak wel even bezig. Ook kun je helemaal los gaan in de zoektocht naar die perfecte samenstelling.

Zie je het al voor je? Shoppen in je eigen huis en meteen, de producten kunnen zien op de plek waar jij ze wilt. Helaas kun je er nog niet meteen op zitten.

Man onder indruk van kamer in virtual en augmented reality woonkamer inspiratie natuurlijk decoratief

Nog meer voordelen

Zeer binnenkort kun je zelfs shoppen, bestellen en zelfs betalen in de virtuele wereld. De hele trektocht op 2e paasdag naar de meubelboulevard is dan niet nodig. Geen gedoe met parkeren, files en een drukke winkel. Ook wordt je niet telkens lastig gevallen door een opdringerige verkoper. Althans als ze daar dan geen digitale voor in de plaats ontworpen hebben. Gelukkig zijn we die nog niet tegen gekomen. Het enige wat je nodig hebt is een goede vr bril, de juiste software en de zin om eens lekker te gaan shoppen. En ben je het even beu! Dan zet je de bril gewoon weer af en ga je later weer verder.
Wil je meer weten over deze nieuwe technieken en alvast een voorproefje bekijken. Kijk dan op de virtual reality website van bijvoorbeeld OculusWorld. Zij verzamelen allerlei informatie over vr brillen, technieken, nieuws en tips. Ook geven ze advies welke bril het beste bij je past. Kijk hier voor meer informatie, VR bril.

12 september 2017